Itse

Itselleen pitää antaa huomiota. Jos se unohtuu, tulee ongelmia. Alkaa nimittäin ajautua kurjuuteen. Itsen kanssa kannattaa olla kaveri, jotta elämä on mukavampaa. Kun itsestä ajautuu erilleen, elämästä tulee turhan synkkää ja yksinäistä. Ei se ole sen kummempaa. Irrallaan on kurjaa, yhdessä on mukavaa. Joskus yhteiseen eloon riittää kysymys; “Kuinka voit tänään?”. Jo se voi olla itselle tarpeeksi huomiota. Huomionhakuinen kuin on. 😉

Jos se ei riitä, muutama pitkä ja hidas hengitys voi auttaa.

Sitten kun on mennyt liian kauan siitä, että on ollut itsen kanssa yhdessä, voi kehossa alkaa tuntua ilkeältä. Kuin jokin olisi vinossa. Se on oikeastaan aika hyvä juttu, sillä silloin voi pysähtyä ja jutella itselleen. Se auttaa jo.

Itselle kannattaa antaa huomiota. Itse tulee surulliseksi ja kärttyisäksi, jos se ei koe olevansa arvostettu. Mutta sitten taas, kun itsestä on pitänyt huolta, se näyttää elämän hauskuuden. Jopa kauneuden. Se voi näyttää ehdottoman rakkauden merkityksen!

Sillä siellä se on koko ajan, sinä, itse, sinussa. Se loiste, joka vahvistuu huolenpidosta ja pienenee välinpitämättömyydestä. Käsi kädessä elämä tuntuu lahjalta, kun taas siitä irrallaan elämästä tulee kuin taakka. Itse ei tarvitse paljoa, mutta kyllä se jotain kuitenkin tarvitsee; huomiota.

Muuten se suuttuu ja elämä kurjaksi muuttuu!

Rakkaudella,

Itse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.